Blogg

Klær med bambus

bambus ull til små barn fra Hummel, jente i røde bambus klær

Mange barn har sensitiv hud og da er det ikke alltid at vanlig ullklær egner seg. Heldigvis finnes det klær med bambusviskose, dette er plagg som er lette og behagelige. I en kombinasjon med ull er dette en super kombinasjon og noe som passer til barn på kalde dager. Plaggene du finner hos oss inneholder ofte cirka like stor andel ull og bambusviskose.

Hva er Bambusviskose?

Bambus har noen av de samme gode egenskapene som ull, men forskjellen er at det ikke klør. Klær med bambus er rett og slett perfekt for barn som har atopisk hud og som reagerer på vanlig ullklær.

Man kan nok si at bambusviskose faller mellom kategoriene naturfiber og syntetisk. Fiberet er rekonstruert, man har rett og slett trukket ut en plantes naturlige cellulose via en kjemisk prosess. Dette er så blitt spunnet til et materiale vi kan bruke til å lage klær.

I nettbutikken vår finner du et stort utvalg klær med bambus. Vi har plagg til både store og små barn. Enten du ønsker stilrene plagg eller plagg med fine mønster/figurer.

Fordeler med bambus

  • Fuktighet blir absorbert vekk fra hunden 3-4 ganger bedre enn bomull.
  • Bambusklær er behaglige og de puster godt.
  • På kalde dager varmer de og på varme dager kjennes plaggene svale.
  • Et godt alternativ til ull, bambusklær er lindrende mot atopisk eksem og gode
  • For barn med sensitiv hud.
  • Plagg med bambus klør ikke.

Hvordan vaske klær av bambusviskose

Klær som inneholder bambusviskose kan vaskes i maskin. Men vi anbefaler deg å alltid vaske på ullprogram og med vaskemiddel beregnet for ull og silke. Du bør i tillegg unngå bruk av skyllemiddel på slike klær.

Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vår nyhetsbrev for å få unike tilbud, nyttig informasjon og tilgang på kommende nyheter.