Blogg

Refleks på barneklær

trafikk i mørket, refleks er viktig

Nå som høsten er her og dagene blir kortere og kortere er det viktig at barn og unge er godt synlig. En vanlig refleks i kombinasjon med refleks på tøyet er å anbefale.

De fleste ulykkene skjer i forbindelse med et fotgjengerfelt. Sjofører blir påvirket av lys, trafikk og støy fra andre biler, gatelykter og butikker som konkurrerer om førerens oppmerksomhet. Så det skal ikke så mye til før farlige situasjoner kan oppstå på dager med lite dagslys. En bilist som kjører i 50 km i timen har kun 2 sekunder på å reagere om et barn ikke har på seg refleks. Men med refleks har bilisten hele 10 sekunder. I andre ord så illustrere dette hvor viktig at barnet er synlig.

Statesikken tilser at risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85% hvis du bruker refleks. Uten refleks vil ikke barnet være synlig før føreren er 25-30 meter i nærheten. Men med refleks er barnet synlig på 140 meter ved bruk av nær/kjørelys og hele 400 meter ved bruk av fjernlys.

Synlige uteklær i mørket

Vi har et stort utvalg luer, utedresser, votter, vognposer, regntøy og utstyr med refleks. Alle våre produkter er nøye utvalgt, spørs og gjerne om det er noe du lurer på eller om det et produkt du er på jakt etter.

Refleks til barnevogn

Når du er ute å triller på mørke høst og vinterdager bør du alltid påse at du er godt synlig. Mange barnevogner har refleks printet i stoffe på vogna.  Har ikke vogna dette bør du kjøpe f.eks refleksark. Refleksark (eller klistrereflesker) er helt genialt og kan limes direkte på understellet til vogna.

En annen smart løsning er håndleddsremen fra Tinkafu®. Denne festes rundt håndleddet og til barnevognen. Håndleddsremen kan brukes som en leiesele for barnet når det går selv ved siden av vognen eller som en ekstra sikkerhet for deg selv i bakker. Hele remen er refleksbelagt som gjør deg godt synlig.

På våte dager bør du ha et regntrekk som er godt synlig. Vi har regntrekk med refleks som passer til både sportsdel, bag og triller.

Refleksens dag

Refleksdagen markeres over hele landet. I 2021 markeres refleksdagen torsdag 21. oktober. Les mer…

Alle som mottar våre nyhetsbrev får tilgang på unike tilbud og nyttig informasjon, meld deg på her.