Blogg

Trafikksikkerhet – barn i bilen

bilsete for barn, speil fra besafe

Sikkerheten til barn i bil er ekstremt viktig for oss, derfor har våre ansatte har bred kunnskap og vet hvilket produkter ditt barn bør benytte.

Sitte bakovervendt i bilsete

Alle barn i alderen 0-4 år bør sitte i et bakovervendt sete. Dette gir absolutt den beste sikkerheten for småbarn.

Resultatet fra bilulykker og kollisjonstester viser at små barn som sitter i en bakovervendt bilstol har bedre sikkerhet. Dette fordi små barn har et stort og tungt hode sammenlignet med resten av kroppen. Samtidig som små barn har mindre utviklet muskulatur og beinbygning (sammenliknet med større barn og voksne).

Ved en frontkollisjon vil et barn som sitter bakovervendt få kroppen og hodet presset mot seteryggen. Dermed blir kreftene fordelt over en større flate og belastningen vil bli mye mindre for hode og nakke.

Skulle barne sitte med hodet i kjøreretningen under en frontkollisjon vil nakke og hode få en stor bevegelse, kroppen til barnet sitter fast mens hodet vil bli kastet i en høy fart fremover. Dette kan resultere i skader som følger barnet livet ut.

Nei, barna sitter ikke trangt

Ofte hører vi om foreldre som snur barna sine til et fremovervendt sete i for tidlig aldere, dette begrunnes ofte med at foreldrene mener barna sitter for trangt og ikke har plass til beina. Dette må vi bare avkrefte! Bøyde ben er IKKE farlig og det er ingen barn som tar skade av dette. Skulle minstemann i baksete klage er det lurere å ta et par ekstra pauser under bilturen. Sikkerheten til barnet må komme først!

Les mer om hvorfor bar bør sitte bakovervendt sete på Trygg Trafikk sine nettsider.

BeSafe -Babystol, småbarnsstol og beltestol.

Alt På Stell tilbyr en flere seter fra leverandøren BeSafe. Dette er en av de beste og største aktørene på markedet, deres fokus på sikkerhet og komfort for barn er grunnen til at vi anbefaler disse bilsetene. BeSafe sitt fokus er å kunne utvikle de sikreste bilsetene og andre sikkerhetsprodukter til barn i bil.

Kjøp
Lukk

Besafe Izi Flex S Fix FRESH BLACK CAB

kr 2.599,00
Kjøp
Lukk

BeSafe iZi Modular A RF X1 i-Size Interior Black

kr 4.499,00
Kjøp
Lukk

Besafe iZi Modular X1 i-Size CLOUD MÈLANGE

kr 4.099,00
Kjøp
Lukk

Besafe iZi Twist i-Size FRESH BLACK CAB

kr 6.599,00

Gode og praktiske løsninger fra BeSafe

Bilsetene fra BeSafe har en base som er fastmontert via isofix i bilen. Selve sete kan enkelt kobles på basen. Dette gjør at du kan beholde basen og bytte ut sete når barnet gror og trenger et større sete.

Vanligvis skifter du bilsete et par ganger i løpet av barnets 4 første leveår.

Basen fjernes enkelt ved å klikke på et par knapper, dermed kan du flytte basen til en annen bil i løpet av et par minuttet. Har du noen spørsmål om bilseter? Ta kontakt så hjelper vi deg.

I nettbutikken vår finner du en rekke gode bilseter og tilbehør rundt sikkerhet i bil. Se våre produkter…

Kjøp
Lukk

Benbat Giraffe Bilsetepute til babysete

kr 299,00
Kjøp
Lukk

BeSafe Babyspeil XL² m/lys

kr 299,00
Kjøp
Lukk

BeSafe Car Seat Protector

kr 399,00
Kjøp
Lukk

BeSafe Regntrekk til bilstol

kr 199,00